Glavni državni revizor

Ispiši stranicu
Veličina teksta: A A A

mr. Ivan Klešić, dipl. oec.

   Ivan Klešić, dipl. oec., odlukom Hrvatskog sabora od 10. prosinca 2010., imenovan je glavnim državnim revizorom, a odlukom Hrvatskog sabora od 3. prosinca 2018., ponovno je imenovan na istu funkciju na osam godina.

  Rođen je 17. listopada 1955. u Koritinji (Karlovac). Završio je gimnaziju "Dr. Ivan Ribar" u Karlovcu, a diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

  Kroz Twinning projekt "Jačanje vanjskog nadzora nad izvršenjem proračuna", kojeg su zajednički proveli Nacionalni ured za reviziju Ujedinjenog kraljevstva i Državni ured za reviziju Republike Hrvatske, stekao je certifikate Train the Trainers, Performance Audit, ACL, EU Audit Training, Anti-fraud and corruption i Financial Audit. Nakon završenog studija radio je u poduzeću "Automehanika Karlovac" na radnim mjestima rukovoditelja maloprodaje i veleprodaje, te zamjenika komercijalnog direktora. 

   Od 1991. do konca 1996. radio je u Ministarstvu unutarnjih poslova, PU Karlovačka kao načelnik Odjela zajedničkih poslova, gdje je obavljao financijske, računovodstvene i kadrovske poslove. Od 1997. do 9. prosinca 2010. radio je u Državnom uredu za reviziju kao pročelnik Područnog ureda Karlovac.

Kontakt